این رویداد خاتمه یافته است و اطلاعات موجود در این سایت صرفا جنبه آرشیو دارد

اولین جلسه شورای علمی


ارسال شده در تاریخ :
اولین جلسه شورای علمی

برگزاری اولین جلسه شورای علمی همایش در شورای عالی انقلاب فرهنگی در تاریخ 29 دی ماه 1400


در این جلسه که با آیاتی از کلام الله مجید آغاز شد، جناب آقای حجت الاسلام و المسلمین حمید پارسانیا، رئیس شورای تخصصی حوزوی شورای عالی انقلاب فرهنگی  و رئیس همایش بین المللی دین، فرهنگ و فناوری، ضمن عرض خیرمقدم به مهمانان حاضر در جلسه، به بیان مناسبت این همایش با دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی و نیز همه مراکز مدعو پرداختند که در جلسات شورای عالی انقلاب فرهنگی اسناد زیادی در حوزه‌های فناوری‌ها و علوم راهبردی مصوب و در برخی از آنها مراحل خوبی طی شده است. ستاد نقشه جامع کشور با همکاری خوبی که داشته، توانسته هم‌افزایی در حوزه‌های فناورانه ایجاد کند؛ اما در نوع سندها با دقت و تامل چند مساله مهم است:
1-پیامدهای فرهنگی و اجتماعی فناوری؛
2- پیگیری ابعاد حقوقی آن؛
3- پیگیری ابعاد فقهی؛
4- ابعاد اخلاقی نسبت به فناوری؛
5- ابعاد فلسفی موضوع مبتنی بر اینکه بسترهای فلسفی آن دانش حوزه فناوری، زمانی که وارد عرصه اجتماعی می‌گردد، چگونه بازخوانی شود.

این مسائل حتی مورد تاکید مقام معظم رهبری  هم بوده است که این ابعاد با مراکز متناسب با آن، فعالانه برخورد کند و مغفول نماند. آقای پارسانیا معتقدند به رغم توجهاتی که در طی مراحل تدوین سند و دانش مربوط به آن شده است، یا فعالیتی انجام نشده و یا بسیار ضعیف انجام شده است مه بیشتر قصور بوده است تا تقصیر؛ چراکه متخصصان از همان زاویه تخصص خود به موضوع می‌نگرند و به صورت بیرونی و آسیب‌شناسانه به آن نمی‌نگرند.
ایشان نقش موثر دبیرخانه مرکزی در پیگیری مصوبات جلسات را خاطر نشان شدند.
همچنین دکتر پارسانیا ضمن تقدیر از تلاشها و مشارکت فعال آقای دکتر آیت اللهی در همایش اول و شفای عاجل ایشان، از مشارکت غیرحضوری ایشان در این همایش نیز خبر دادند. در پایان از مهمانان در جلسه خواستند تا متناسب با حوزه فعالیت خود، در سطوح مختلف در قالب اتاق فکر به همکاری فعالانه با مجموعه بپردازند تا خروجی کار به نقشه جامع علمی کشور کمک کند.

در ادامه جناب آقای دکتر نصیری به عنوان دبیر اجرایی همایش اول در سال 1397، به بیان گزارشی از آن همایش، مبنی بر محورهای همایش، برگزارکنندگان، تعداد مقالات رسیده و پذیرش شده و به چاپ رسیده و تعداد مهمانان خارجی را مطرح کردند. او گفت: اولین همایش در دانشگاه صنعتی شریف در سطح ملی برگزار شد. دومین همایش در اردیبهشت ماه انجام گرفت که در ذیل آن همایشی در ایتالیا انجام شد که مورد استقبال دانشجویان در اروپا واقع شد. 6جلسه شورای سیاستگذاری، 19جلسه با مراکز مرتبط با فناوری، که بعضا دانشجویان گفتمانی را در این خصوص ایجاد کردند. برگزاری21نشست  که اغلب، خود مراکز انجام دادند. 8برنامه تلویزیونی در شبکه4 با عنوان «فرهنگ و فناوری»پخش گردید.ایشان مساله‌محور بودن را محور همایش قبل دانست و از آقای پارسانیا  تشکیل دبیرخانه دائمی را خواستار شدند.

جناب آقای دکتر خادم حسینی، به‌عنوان دبیر علمی همایش، ضمن تشکر از دست‌اندرکاران به‌ویژه دکتر پارسانیا، با اشاره به ادامه کار طبق روال قبل به محورها و زمان‌بندی همایش و مکان دبیرخانه مرکزی پرداختند. وی به اهمیت و پیشینه حوزه فناوری، مغفول ماندن آن در ایران، پیشتاز نبودن دانش بشری در جامعه، نیاز به حوزه‌های فناوری از یک سو و آسیب‌های احتمالی مبتلابه از سوی دیگر و سرانجام ایجاد دوگانگی در حوزه فناوری و کمک جدی به این مسائل در جهت کمک به مدیران و خدمت به جوامع بشری پرداخت. ایشان عطف به عدم محرومیت جامعه نخبگانی و ملاحظات مدیران اجرایی کشور، از مهمانان حاضر در جلسه ارائه نظرات و ظرفیتهای مختلف را خواستار شد. دکتر خادم حسینی گفت کمیته علمی با اعضای معین در دبیرخانه تشکیل می‌شود، اما هر مرکزی می‌تواند پیش‌نشستهایی متناسب با این حوزه بر عهده گبرد.در پایان به حوزه نشر با مسئولیت آقای دکتر موحد ابطحی و فعالیت سایت و نیز اعلام آمادگی در حوزه ارتباط با کشورهای اسلامی اشاره نمود.

در ادامه حضار محترم به بیان نظرات، انتقادات و پیشنهاداتی پرداختند:
فلسفه وجودی همایش در عصر حاضر،
تبدیل موضوع همایش به‌عنوان یک گفتمان مطرح،
تکمیل محورهای همایش در ابعاد وسیع‌تر،
کاربردی شدن محورهای همایش و به دنبال آن عملیاتی شدن محورهای همایش در حل مساله و مشلات شهری در جامعه کنونی
و تعریف کاربست همایش و مخاطب‌شناسی آن و مشارکت همکاران در عرصه بین‌الملل در جهت اهداف همایش.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 






پوستر همایش

© کلیه حقوق این وب سایت محفوظ می باشد .
طراحی و پیاده سازی شده توسط : همایش نگار ( ویرایش 10.0.5.2)